Yeni teknolojik evler artık 5 bin dolara mal olacak

Yeni teknolojik evler artık 5 bin dolara mal olacak

Konut sektöründe yepyeni bir döneme giriliyor. 3 boyutlu baskı, konut alanında da hayata geçiyor. 3D teknolojisi kullanılarak yeni evler inşa edilecek. Üstelik inanılmaz uygun fiyata...

3D baskı, Konut sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Dünya genelinde Mimarlar 3D konseptinde projeleri hayata geçirmek için yarışa girdi. Yıkılan binaların molozlarından elde edilen ve üç boyutlu (3D) yazıcıyla imal beton parçaları kullanılarak Modern evler elde ediliyor.

Günde 10 ev inşa edilecek

Çinliler ilk 3D evi basmak için hazırlıkları tamamladı. Winsun adlı Çinli firma bu yıl içinde günde 10 tane 3D ev inşa edeceklerini açıkladı. Bu evlen 5 bin dolara mal olacak. Öte yandan Amsterdam`da da benzer bir proje yürütülüyor. Mimarlar dönüşebilir ve çevreci materyallerle 3D baskı kanal ev çalışmasını hızlandırıyor. Proje kapsamında bir de halk müzesi hayata geçirilecek.

Tek seferde bir bütün olarak imal edilecek

3D Konut, katman katman baskı yapılarak inşa ediliyor. Bunun İnşaat endüstrisinde devrim yaracağını savunan uzmanlara göre baskı makinelerinin geliştirilmesiyle evler tek seferde bir bütün olarak imal edilebilecek.

Kaynak:EMLAKHABERİ.COM