Nef in yeni projesi İnistanbul Lokal 6 ay önce satışa çıktı

Nef in yeni projesi İnistanbul Lokal 6 ay önce satışa çıktı

İş GYO ve Nef birlikteliğinin ilk projesi İnistanbul Gala`ya gösterilen yoğun ilgi üzerine, İnistanbul Lokal`in lansmanı öne alındı. Ön talep döneminde 7.186 kişinin talepte bulunduğu İnistanbul Lokal`de fiyatlar 345.000 TL`den başlıyor.

Türkiye’nin öncü iki gayrimenkul markası İş GYO ve Nef’in birlikte İstanbul’un yaşam damarlarını açacak projeler üreteceği haberi ilk duyulduğunda büyük yankı uyandırmıştı. Bu birlikteliğin ilk projesi İstanbul Topkapı’da inşa edilecek İnistanbul Gala olmuştu. Merkezi konumu, ulaşım akslarına yakınlığı, yenilikçi mimarisi, çevre düzenlemeleri ve adeta küçük bir şehrin inşasını kapsayan ayrıntılı master-planıyla yoğun ilgi gören İnistanbul Gala’da satışa açılan 1.140 ünitenin 875’i yalnızca üç hafta içinde satılmıştı. İnistanbul Gala’ya olan bu yüksek ilgi nedeniyle İş GYO ve Nef’in ikinci projesi olan İnistanbul Lokal’in lansmanı iki firmanın kararıyla 6 ay erkene alındı.

515 milyon TL ciroya ulaşıldı!
3 Eylül’de ön lansman dönemi başlayan projeye şu ana kadar 7.186 talep geldi ve son 3 günde 157 konutun satışı gerçekleşti. İnistanbul Gala ve İnistanbul Lokal’de bugüne kadar toplam 1.211 adet konut satışıyla birlikte 515 milyon TL ciroya ulaşılmış oldu. Projenin ismi ulaşım ağlarına ve şehir merkezine yakınlığı, Foldhome konsepti ve ortak alanları sayesinde özlediğimiz mahalle yaşantısını sunabilmesi nedeniyle “Lokal” olarak seçildi.



“Proje hak ettiği ilgiyi gördü”
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes proje için şunları söyledi: “Hem stratejik hem de topluma somut fayda sağlayacak bir birlikteliğe imza atmak istiyorduk. Şehrin tıkanmış yaşam damarlarını açacak, eskiden sanayiye hizmet vermiş bir alanı şehir yaşamına dahil edecek, yenilikçi dokunun ağırlıkta olduğu projemiz İnistanbul Gala’yı duyurduğumuzda, köklü ve başarılı bu iki firmanın birlikte gerçekleştireceği ilk proje olması dolayısıyla yoğun bir ilgi bekliyorduk. Nitekim beklentilerimiz karşılık buldu. Biz de bu yoğun ilgiyi göz önünde bulundururak konut alıcılarını daha fazla bekletmemek adına ikinci projemiz Lokal’i planladığımız tarihten 6 ay kadar önce satışa sunduk.“

“Şehir yaşamı ile mahalle kültürü beraber sunulacak”
Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur da şu görüşlere yer verdi: “Aslında bu ilgi, ne kadar doğru bir ihtiyaca parmak bastığımızın da bir göstergesi. İstanbul’un böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Bu ihtiyacı, yalnızca bir ev sahibi olmak değil, çağdaşlıktan ödün vermeden, mahallelerden gelen şehir kültürümüzden kopmadan bir şehir yaşamına sahip olabilmek olarak tanımlayabiliriz. İnsanlarımızın özlediği yaşam biçiminde ev, dışarıdaki yaşamdan kaçmak için bir sığınak değil, yaşamın huzur, dinlence, eğlence ve mutluluğu kapsayan bir uzantısıdır. İnistanbul Lokal de tıpkı İnistanbul Gala gibi bu ihtiyaca hizmet edecek.”

Herkes için “Lokal” 938 ünite
48 ila 308 metrekare arasında değişen konutların olduğutoplamda 938 adet yeni ünite ile satışa sunulan İnistanbul Lokal, tıpkı İnistanbul Gala gibi 35.000’e yakın işletmenin yer aldığı, günde ortalama 1,3 milyon kişinin ziyaret ettiği ve 1,5 milyon insanın yaşadığı Topkapı’nın tam kalbinde yer alacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün hemen karşısında ve Davutpaşa metro istasyonuna yalnızca 100 metre uzaklıkta yer alacak proje, tramvay ve metrobüs hatlarına da doğrudan bağlantı içeriyor. Zincirlikuyu, Çağlayan, Yenikapı, Bakırköy, Ataköy ve Atatürk Havalimanı gibi merkezleri birbirine bağlayan aksta yer almasıyla da herkes için “lokal” olacak.




%1 peşinat avantajı
Sektördeki alışılmış ödeme planlarının aksine, geniş çeşitlilikte ödeme seçenekleri sunacaklarının altını çizen Erden Timur, ödeme koşullarına ilişkin şunları söyledi: “İnistanbul Gala’da sunduğumuz kolaylıkları, İnistanbul Lokal’de de sunacağız. %1 peşinat ve %0,99 faiz oranı gibi avantajlarımızla başladığımız ön talep döneminin ardından lansman sonrasında da yatırımcıyı ve konut sahibi olmak isteyenleri rahatlatacak, zengin çeşitlilikte ödeme planları sunacağız.”

Yatırım değeri yüksek
Projenin yatırım değerine dikkat çeken İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “2016 sonunda açılması beklenen Avrasya Tüneli sayesinde Zeytinburnu-Kadıköy ulaşım süresi 15 dakikaya kadar inecek. İnistanbul Lokal, bu aksın cazip yaşam merkezi olacak. Eğitim kurumları ve sağlık merkezlerine yakınlığı da önemli bir yatırım değeri. 30.000’e yakın öğrenci ve yaklaşık 3.000 akademik personelin bulunduğu Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nin yanı sıra 60.000’e yakın insanın eğitim gördüğü eğitim kurumları İnistanbul Lokal’in çevresine konuşlanmış durumda. Bu da projenin yatırım değerinin ne kadar yüksek olacağına işaret ediyor” açıklamasını yaptı.

İnistanbul Lokal,
Davutpaşa metro istasyonuna 100 metre,
Terazidere metro istasyonuna 400 metre,
Şehrin her iki yakasına da ulaşım sağlayan Cevizlibağ Metrobüs durağına 1 kilometre,
İstanbul’un en işlek hattı olan E-5 karayoluna 1 kilometre
Marmaray’a 3,2 kilometre
Yenikapı sahil yoluna 4 kilometre,
Yenikapı Hızlı Feribot iskelesine 5 kilometre,
TEM karayoluna 7 kilometre,
Ataköy’e 7 kilometre
Zincirlikuyu’ya 8 kilometre
Atatürk Havalimanı’naysa 10 kilometre uzaklıkta.

İnistanbul Lokal Künye:
Arsa Alanı: 17.944 m² 
Toplam Peyzaj Alanı: 12.000 m²
Blok Adedi: 3 (E-F-G)
Satışa Açık Ünite Adedi: 938
1+1 Konutlar: 48 m² - 131 m²
2+1 Konutlar: 73 m² - 154 m²
3+1 Konutlar: 129 m² - 240 m²
4+1 Konutlar: 214 m² - 308 m²


Ödeme Koşulları:

% 25`ini peşin, %75`ini kredi ile ödediğiniz takdirde belirtilen liste fiyatı üzerinden % 10 indirim sağlanmaktadır.
% 1 peşinat verip, %75`ini kredi, kalan % 24`ü 30 ay sonra teslimde ödediğinizde % 5 indirim sağlanmaktadır.
% 25`ini peşin ödeyerek geriye kalan % 75`i vade farksız 30 ay boyunca eşit taksitler halinde ödenebilir.

Kaynak: Emlakhaberi.com