Kira Geliri Beyan Dönemi, 1 Mart ile 25 Mart`a Kadar Sürecek!

Kira Geliri Beyan Dönemi, 1 Mart ile 25 Mart`a Kadar Sürecek!

Kira geliri beyan dönemi, 1 Mart ile 25 Mart`a kadar sürecek. Beyan döneminde konut ve iş yeri kira geliri olanlar beyanname verecek.

Kira gelir beyan dönemi, 1 Mart`ta başlayacak, 25 Mart tarihin akşamında mesai bitimine kadar sürecek. Beyan dönemi kapsamında Konut ve iş yeri Kira Geliri elde edenler beyanname verecek. 25 Mart`ta mesai bitiminde sona erecek beyan döneminden sonra ödenecek Vergiler de 2 taksit olarak yapılabilecek. İlk taksit 31 Mart, ikinci taksit ise 30 Temmuz tarihlerinde ilgili Vergi dairesine ya da anlaşmalı bankalara yatırılabilecek

Kira Geliri Beyanı için vergi dairesine gitmeye gerek yok

Kira geliri beyanı, İnternet üzerinden kimlik bilgileri girilerek de verilebiliyor. Bu durumda Vergi dairesine gitmeye gerek kalmıyor. www.gib.gov.tr adresi üzerinden Önceden Hazırlanmış Kira Beyan Sistemi ne giriş yapılması ve kişinin kendi doldurulan kira beyanını onaylaması yeterli oluyor. Bu sistemle hatalı olan bilgiler değiştirilerek yeni bir beyan oluşturulabiliyor.

Memur hastaların ayağına gidecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, Kira Geliri olan yaşlı, Engelli, okuma yazma bilmeyen, hasta olan kişilere talep etmeleri durumunda Memur gönderiyor. 

Haberin Devamı için linki tıklayınız!