Emlak Vergi Borcu Taksitlendirmesi İçin Son Tarih !

Emlak Vergi Borcu Taksitlendirmesi İçin Son Tarih !

SON BAŞVURU TARİHİ 1 ARALIK Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında vatandaşlarımızın bazı alacaklarının yapılandırılması için son başvuru süresinin 1 Aralık olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek torba yasada yeniden yapılandırmayı içeren bazı alacakların sonuçlarını açıkladı.1,5 milyondan fazla vatandaşın başvurduğunun 16,3 milyar TL’lik alacağın yapılandırılacağı bunun için son başvurun un’da 1 Aralık tarihi olduğunun vatandaşların son güne bırakmayı başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Yönelik 6552 sayılı Kanun 11 Eylülde yürürlüğe girdiğini dile getiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek aynı tarihte yapılandırmayı içren başvuru başlamıştır. Bakan yaptığı açıklamada ‘’henüz 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen başvuruların tatmin edici olduğunu ‘’dile getirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte borçlu vatandaşlarımıza ulaşmak için 5 milyondan fazla mektup ve2.5 milyonu aşkın da SMS gönderileceğini söyledi.

Kanunun tanıtımı ve uygulanması için Gelir İdaresi Başkanlığının görevlendirildiğini; başkan ve başkan yardımcılarının da bizzat sorumlu bulundukları illerde konuyu takip edeceklerini sözlerine ekledi. Kanun tanıtımına vergi daireleri, daire başkanları ve defterdarlıklar birebir görüşmelerle katkı sağlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek af olmamasına rağmen şu ana kadar vatandaşların yoğun ilgisinin olduğunu dile getirdi. Teknolojik imkânların getirdiği kolaylık sayesinde vatandaşların 1 Aralığa kadar yapılandırmadan yararlanacağının altını çizdi.

Şu ana kadar 16 milyar TL den fazla yapılandırıldığını, bundan sonra 2011 yılında olduğu gibi bir affında olmayacağını böyle bir ihtimalin çok düşük olduğunu dile getirdi. Son olarak vatandaşların ‘bir af çıkar o zaman öderiz’ mantığında olmaması gerektiğini devletin alacağının baki olduğunu bu kadar düzenli bir sistemden yaralanmaları vatandaşımızın lehine olacağını dile getirdi.