Emlak kralı, emlak hurdacılığına soyundu

Emlak kralı, emlak hurdacılığına soyundu

Nihat İzsiz, emlak sektörünün yakından tanıdığı bir isim. 2000 dairenin teslimatını yapan, 1200 daireyi de bitirme aşamasına getiren Nihat İzsiz, şimdi kardeşleri ile yeni bir yapılanmaya gitti ve emlak satışında yeni bir dönem başlattı. İzsiz, kendisini bakın niçin "Emlak hurdacısı" olarak tanıtıyor.

Nihat İzsiz, emlak sektörünün yakından tanıdığı bir isim. 2000 dairenin teslimatını yapan, 1200 daireyi de bitirme aşamasına getiren Nihat İzsiz, şimdi kardeşleri ile yeni bir yapılanmaya gitti ve emlak satışında yeni bir dönem başlattı. İzsiz, kendisini bakın niçin “Emlak hurdacısı” olarak tanıtıyor.

“Emlak hurdacılığı” Türkiye’de pek yaygın bir uygulama değil. Otomobil sektöründe, “Eskisini getir, yenisini götür” uygulamasının benzeri. Sıfır otomobil almak isteyen nasıl ki eski otomobilini getirip peşinat saydırıp yenisini alıyorsa, emlak hurdacılığı da öyle.

Peki "Emlak hurdacılığı” kavramını sektöre kim kazandırdı. Bu kavramı duyduğumuzda peşine düştük. Bizi Delta İnşaat’tan tanıdığımız bir isme götürdü. Delta İnşaat’taki başarılı çalışmalarından sektörün yakından tanıdığı Nihat İzsiz, bu yılın başında yeni bir inşaat hareketini başlatmış.
İKİ KARDEŞİ DE AĞABEYLERİ İLE BERABER

Ağabey İzsiz ayrıldığında, sektörün tecrübeli isimleri Yusuf ve Muhammet İzsiz de “Biz de seninle olacağız” diyerek yeni bir yolculuğa çıkıyorlar. Önceki yapıyı kendi yolunda bırakıp, 20 yıla yakın tecrübeyi yanlarına alarak Başyapıt A.Ş.’yi kuruyorlar.

Nihat İzsiz’e, “emlak hurdacılığı”nı soruyoruz. Nasıl ortaya çıktığını insanların bunu nasıl karşıladığını anlatmasını istiyoruz. Olabildiğince basite indirgeyerek anlatıyor:

“Sistem aslında gayet basit. Amacımız insanlara hareket kabiliyeti kazandırmak. Diyelim ki sizin bir daireniz var. Herhangi bir sebepten dolayı yeni bir ev almak istiyorsunuz. Sebebi sizi ilgilendiriyor. Bize geldiğinizde şunu yapıyoruz. Eksperler gidip sizin evinize bakıyor. Piyasa rayici üzerinden bir değer belirleniyor. Sizin de razı olacağınız bir rakam üzerinden mutabakata varılıyor.

Bu rakam evin peşinatı sayılıyor ve bizim Beylikdüzü’nde yaptığımız Gümüş Referans rezidansından siz de dairenizi beğeniyorsunuz. Bu dairenin peşinatı oluyor. Ya da daire ile belki de aynı değerde olabiliyor. Siz dairenizi alıyorsunuz, biz de verdiğiniz evi.”


ALDIKLARI DAİREDE ARADIKLARI TEK ŞART

“Size verilen dairenin, satacağınız daireden daha değerli olduğu durumlar olabiliyor mu?” sorusuna da aynı netlikte cevap veriyor: Bu durumda da biz üste para veriyoruz.

Nihat İzsiz, bu şekilde aldıkları daireleri ne yaptıkları sorusuna da şu karşılığı veriyor:
“İnsanımız ev almaya giriştiğinde çoğu zaman gerektiği kadar nakdi olmuyor. Böylelikle elindeki bir gayrimenkul nakde çevrilmiş oluyor. Biz de aldığımız bu daireyi, gerekirse sıvası dahil kaldırıp kaba şekle dönüştürüyoruz ve bütün elektrik, su, doğalgaz, telefon altyapısını yenileyerek yeniden dizayn ediyoruz. Bunu da kendi satış sistemimiz içerisinde satıyoruz. Vatandaşın işi görülmüş oluyor, biz de dairemizi satmada yeni bir yöntemi devreye almış oluyoruz.”

Başyapıt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat İzsiz, emlak hurdacılığında alacakları dairede aradıkları tek şartın, kat irtifakı kurulmuş ve krediye uygun olması gerektiğini söylüyor. Evlerin tadilatını yapan iyi bir ekiplerinin bulunduğunu ve 20-25 2ünde bütün çalışmaları tamamladıklarını belirten Nihat İzsiz, bu daireleri çoğu zaman daha tadilata başlarken satmış olduklarını, bunun da alıcıların istekleri doğrultusunda tadilatın yapılmasına fırsat tanıdığını kaydetti.

İZSİZ KARDEŞLER BUGÜNE KADAR NELER YAPTI?

1990’lı yılların başlarında emlakçılığa başlayan İzsiz kardeşler, 2000’li yılların başında ise inşaatçılık sektörüne geçiş yaptı. 2004’te Güzelkent projesinin iştirakçisi oluyorlar. Bu proje, inşaat sektörüne geçiş yaptıkları proje olarak kabul edildi.


2009’da Beylikdüzü’nde Delta Dowers 1 ve ardından Delta Towers 2 ve 3 olarak devam eden projeleri hayata geçirdiler. 2015 ocak ayına kadar 2000 konutun teslimatını yaptılar. İnşaatı btmek üzere olan 1200 proje vardı, Delta deLux, Delta White Gold diye. Bunlar da bitme aşamasına gelinmişti.

Şimdi ise 254 konutluk Gümüş Referans projesi inşa ediliyor. Başyapıt’ın ise ilk projesi. 22 Ocak’ta ruhsatı alınarak inşaata başlanıyor. Şu aşamada bir bloğun 10 katı çıkılmış, ikinci bloğun ise temeli atılmış durumda.

Örnek daire olarak aykırı bir yöntem uygulanma yoluna gidilmiş. Bir iki örnek daire değil. 10 ayrı örnek daire yapılmış. Rezidans daire almak isteyenler, bu örnek dairelerden bakıp beğeniyorlar. 1100 metrekare büyüklüğünde bir lobi inşa edilmiş, 300 metrekare de sosyal alanlara ayrılmış durumda. 18 ay sonra da bütün dairelerin teslimi yapılmış olacak.

Dairelerin metrekare TL satış fiyatını da 2650 TL’ye satılıyor.

Kaynak: ROTAHABER