AFAD: Depremde Can kaybı yok, ufak çaplı hasar var!

AFAD: Depremde Can kaybı yok, ufak çaplı hasar var!

AFAD, Ege Denizi`ndeki depremlin ardından Gökçeada ve Edirne`de bazı binalarda ufak çaplı hasar oluştuğunu, depremin herhangi bir can kaybına neden olmadığını bildirdi. Tekirdağ Valisi Yerlikaya, Ege Deniz`ndeki deprem dolayısıyla Tekirdağa ve ilçelerinde

Tekirdağ`da balkondan atlayan 2 vatandaş yaralandı

Tekirdağ Valisi Yerlikaya, Ege Deniz`ndeki deprem dolayısıyla Tekirdağa ve ilçelerinde can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki vatandaşın heyecandan balkondan atlayarak yaralandığını belirtti.

Can kaybı yok, ufak çaplı hasar var

AFAD, Ege Denizi`ndeki depremlin ardından Gökçeada ve Edirne`de bazı binalarda ufak çaplı hasar oluştuğunu, depremin herhangi bir can kaybına neden olmadığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ege Denizi`nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Gökçeada ve Edirne`de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarların bildirildiğini, depremin herhangi can kaybına neden olmadığını açıkladı.

AFAD, depremden sonra, büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini, artçı deprem aktivitesinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

Can veya mal kaybı yok

Çanakkale Valisi Çınar, Ege Denizi`ndeki depremle ilgili,  "Çanakkale il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir can veya mal kaybı yok. Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, ilçeye bağlı köyleri geziyor. Bu ilçede hayat normal olarak devam ediyor" dedi.

Ege Denizi`nde deprem

Ege Denizi`nde saat 12.25`te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ANKARA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi`nde saat 12.25`te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale`nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

Deprem, Yunanistan`ın başkenti Atina ve Batı Trakya`da da hissedildi. Deprem nedeniyle özellikle Batı Trakya`daki Dedeağaç ve Gümülcine kentlerinde halkın caddelere çıktığı, kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Saros Körfezi`nde artçı deprem