Konya`da konut yapacak arsa kalmadı

Konya`da konut yapacak arsa kalmadı

Konya`da konut yapacak arsaların tükenmesi konut fiyatlarını artırdı.

Hızla büyüyen ve göç alan Konya, inşaat sektöründeki büyümesini devam ettiriyor. Her yıl yüzlerce konutun yapıldığı Konya`da yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya`da bugün konut açığının bulunmadığını belirterek, "Konya tarihte bugüne kadar hep göç alan şehir olmuştur. Bugünde göç almaya devam eden Konya`da her yıl yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. İnşaat sektörünün büyüyor olması artan göçten dolayıdır" dedi.

BELEDİYELER DUYARLI OLMALI
Bugüne kadar gelişen ve büyüyen inşaat sektörünün bundan sonraki dönemlerde konut yapmakta zorlanacağını dile getiren Altunay, "Büyükşehir belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin biran önce bir araya gelmesi ve imara uygun tarla vasfındaki tarlaların imara açılmasını sağlamaları gerekir. Bu iş ne kadar kısa sürede biter ise Konya`nın konut alanında önü o kadar açılacaktır" dedi.

"İMARA AÇILAN ARSALAR FİYATLARI DÜŞÜRÜR"
Yeni yerleşim alanlarına yapılacak olan Konutların fiyatlarda da önemli bir düşüne neden olacağının altını çizen Altunay, "Bugün Konya`da konut fiyatlarının yüksek olmasının nedeni arsa fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Yeni imara açılacak olan arsalar ile birlikte fiyatlarda da düşüş olacağına inanıyorum. Bu da konut fiyatlarında yüzde 20 ile 30 arasında düşüş olacağının garantisidir" diye konuştu.

"KİRALIK DAİRE SORUNU YOK"
Konya`da yatırımcıların gayrimenkule öncelik verdiğini dile getiren Altunay, "Konya`da kiralık daire sorunu bulunmuyor. Eğitim öğretim döneminin başlamasına yakın ve memurlardaki atamalar döneminde kiralık daire sıkıntısı çekiliyor. Diğer zamanlarda kiralık daire sıkıntısı bulunmuyor. Aylık düzenli olarak kira getirişi olan gayrimenkul, yatırımcılarında tercihlerini bu yönde yapmasına neden oluyor" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Emlakhaberi.com