İstanbul da Arsa Fiyatları Neden Yükseliyor.

İstanbul da Arsa Fiyatları Neden Yükseliyor.

İstanbul’da ekonomik konut üretiminin önünde adeta bir kale gibi duran arsa fiyatlarında ki artış karşısında sektöre yeni giren konut üreticileri çok düşündürüyor.

Sektör Yetkilileri Çözüm üretmek için bir araya geliyorlar ama çözüm üretmek çok zor olsa gerek rekabetin büyüdüğü ve inşaat sektöründe kazanç var diyip asıl içini bırakıp bu sektöre girenlerin rekabet oluşturduğu bir arsa piyasası var .

Nakit para ile arsa alımının oldukça sınırlı olduğunu söyleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya,” Kat karşılığı ve hasılat paylaşımı sözleşmeleri ile arsa sahipleri de projeye ortak oluyor aslında.

Ortada olmayan bir para yerine yüzde oranlar ile pazarlık etmek suretiyle oranlar da yükselebiliyor. Gelişme alanlarında ise altyapı ve ulaşım bölgeye geldikçe yerleşim de beraberinde hemen geliyor.

Talep canlandıkça konut fiyatları ve sonrasında da arsa fiyatları ister istemez yükseliyor. Hele ki bölgeye özel bir hikaye oluşturulabiliyorsa projeler ve fiyatlar hızla artıyor” dedi.

Özellikle nitelikli proje üreten firmalar ilk projesini başladıktan sonra bulunduğu bölgeye değer katarak arsa fiyatlarını yükseltiyor.

Kaynak: Emlakhaberi.com