4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi`ne 20 Şubat`a Kadar!

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi`ne 20 Şubat`a Kadar!

Bahçe keyfini çatı ve teraslara taşıyan yeşil çatı uygulamaları konusunda dünyadaki en büyük organizasyon, 20-21 Nisan tarihlerinde İstanbul`da gerçekleşecek.

Ünlü mimar ve tasarımcıların yanı sıra şehir planlamacıları ve yerel yönetim temsilcilerini buluşturacak olan 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi’ne 20 Şubat’a kadar kayıt yaptıranlar yüzde 20 erken kayıt indirim fırsatından yararlanıyor.

Uluslararası Yeşil Çatı Derneği’nin (IGRA) ev sahipliğinde, “Doğayı Çatınızda Keşfedin” sloganı ile bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenecek 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, 20-21 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center’da yapılacak. Katılımcılarının yüzde 50’sinin yurtdışından olması beklenen kongre, Türkiye ve dünyadan önemli isimleri ağırlayacak. Sunumlar ve work shop’lar eşliğinde, güncel gelişme ve teknolojiler ile birlikte yeşil çatıların mimarlık konseptleri ve şehir planlama çözümleri içindeki yeri tartışılacak. 
Kongrenin katılımcıları, dünyanın birçok ülkesinden başarılı yeşil çatı projelerinin hikâyesini, bu projelerin yaratıcılarından dinleme şansını yakalayacak. Singapur’dan Marina Bay Sands Otel, İtalya’dan Bosco Verticale (Dikey Orman), Ermenistan’dan United World College Projesi ve Türkiye’den 72 bin metrekarelik yeşil alanı ile Avrupa’nın en büyük yeşil çatısına sahip Zorlu Center bu projelerden bazıları. Ortak özellikleri ise tasarımcıların hayal gücünü zorlamaları…

Malezyalı Mimar ve Tasarımcı Dr. Ken Yeang, Ramboll Yaşanabilir Şehirler Laboratuarı Direktörü Prof. Herbert Dreiseitl, İtalyan biyo-çeşitlilik uzmanı ve peyzaj mimarı Laura Gatti, Safdie Mimarlık Başkanı Jaron Lubin, çalışmalarını dünyanın da yakından izlediği ünlü Türk mimar Emre Arolat ve IGRA Uluslararası Yeşil Çatılar Derneği Başkanı Roland Appl kongrenin öne çıkan konuşmacılarından bazılarını oluşturuyor. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi’nin Ana Sponsorluğunu Onduline Avrasya üstlenirken, Zorlu Center da Platin Sponsor olarak destek veriyor. Türkiye ve yurtdışından çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile sektör örgütü de kongrenin destekçileri arasında bulunuyor.

Yeşil çatıların tüm yönleri ile ele alınacağı bu önemli buluşmanın bir parçası olmak ve ünlü isimlerin sunumlarını izlemek isteyenler, 20 Şubat’a kadar devam edecek erken kayıtta yüzde 20 indirim fırsatından yararlanabilecek.

Kaynak: www.emlakhaberi.com