Karabağlar Belediyesi Projeyi Halka Sordu

 Karabağlar Belediyesi Projeyi Halka Sordu

İzmir Karabağlar Belediyesi, Yeşilyurt`ta bulunan 4 bin 754 metrekarelik alanda yapılacak proje için 638 kişinin katılım gösterdiği bir anket düzenleyerek projeye halkı karar vermesini sağladı..

İzmir Karabağlar Belediyesi`nin Yeşilyurt`ta bulunan bir arsaya ne yapılması gerektiğine ilişkin, Esenlik, Vatan ve Reis mahallelerinde, 15 gün boyunca 638 kişiye sorularak gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre söz konusu bölgeye kültür merkezi yapılmasına karar verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek vereceği kültür merkezi kompleksi projesi 4 bin 754 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek.
 
Öernek bir uygulama ile projeye halkın karar vermesini sağlayan Karabağlar Belediyesi uyguladığı anket çalışmasını titizlikle yürttü. Ankete katılan vatandaşlar  yapılacak kültür merkezinde otopark ve kütüphane olmasını istedi, bina estetiğine de önem verilmesini talep etti.
 
Konuyu değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu projenin açık, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışının bir parçası olduğunu belirterek Karabağlar halkını çok önemsediklerini, dolayısıyla anketten çıkan sonucu dikkate alacaklarını ifade etti