Deprem fuarı başarıyla yapıldı

Deprem fuarı başarıyla yapıldı

MMI Eurasia Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi.

MMI Eurasia Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi. Fuarlarla birlikte Türkiye’nin, depreme karşı planlama ve yapılaşma adına yeni bir platforma kavuşmuş olması katılımcılar tarafından övgüye değer bulundu.

Messe München International’ın CEO’su Klaus Dittrich, “Türkiye’deki iştirakimiz olan MMI Eurasia Fuarcılık olarak Seismic Safety ve INTERGEO Eurasia fuarlarıyla Türkiye’de ilk defa bir fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Bu organizasyonun daha baştan muazzam bir ilgi çekmiş olduğunu görmek beni çok memnun etti. Türkiye’de ve tüm bölgede depremden korunma konusunun yoğun biçimde gündemde olan bir konu olduğu göz önüne alındığında, Seismic Safety, Deprem Güvenliği, Yangın Koruma ve Kentsel Dönüşüm Fuarı kesinlikle teknoloji ve bilgi paylaşımı için önemli bir platform olarak yerleşecek. "

MMI Eurasia Fuarcılık CEO’su Tolga Özkarakaş da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bu başlangıç organizasyonundan çok memnun kaldığını belirtti. Özkarakaş şunları söyledi:  “Katılımlarıyla bu başarıyı sağlamış olan bütün katılımcılarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onlardan aldığımız geri bildirimler, fuar konseptinin katılımcılarla birlikte daha da geliştirilmesinde bizim için yol gösterici olacak. 2016 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek bir sonraki organizasyonu dört gözle bekliyoruz.”

İkiz fuarlara, 26 ülkeden 2000’e yakın ziyaretçi katıldı. Ziyaretçilerin büyük bir bölümü Türkiye, Almanya, İtalya, Çin ve Japonya’dan geldi.    Tüm katılımcı firmalar fuarlara tam not verirken, ortak görüş olarak, bu fuarın bir deprem ülkesi olan Türkiye’de deprem sektörünün oluşmasına büyük katkı vereceğini belirttiler. 

Katılımcılar her şeyden önce organizasyondan memnun kaldıklarının altını çizerek, ziyaretçilerin büyük oranda uluslararası olmalarının önemini vurguladılar. Katılımcılar, bununla birlikte  INTERGEO Kongresi’nden ve Sismik Konuşmalar konulu seminerin yapılmasından olan memnuniyetlerini dile getirdiler.  Bir çok fuar katılımcısı iki yıl sonra yapılacak bir sonraki organizasyona katılacaklarını kaydettiler.