Gayrimenkulde kazanmanın 5 püf noktası

Gayrimenkulde kazanmanın 5 püf noktası

Gayrimenkulde yatırım yapmak isteyenler için rehber olacak 5 püf noktası...

Gayrimenkul yatırımı eskiden olduğu gibi günümüzde de en karlı ve güvenli yatırım aracı. Özellikle döviz kurundaki dalgalanma yatırımcıları gayrimenkul sektörüne daha fazla yönlendiriyor. Gayrimenkul yatırımı uzun vadede büyük kazanç sağlar. Ancak bu kazancı elde edebilmek için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte gayrimenkul yatırımında size rehber olacak 5 püf noktası...

MERKEZİ LOKASYON TERCİH EDİN
Gayrimenkul seçimi yaparken ilk olarak lokasyona bakılmalıdır. Gelişme potansiyeli yüksek olan bölgelere yatırım yapmanız daha fazla kazanç elde etmenizi sağlayacaktır. Gayrimenkulün eğitim kurumları, sağlık merkezi, alışveriş merkezleri gibi kamusal ve sosyal alanlara yakın olması büyük önem taşır. Kişisel ve sosyal ihtiyaçların rahat bir şekilde karşılanabilmesi buna bağlıdır.

ULAŞIM YAKINLIĞINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN
Satın alacağınız gayrimenkulun ulaşım noktalarına yakınlığı oldukça önemlidir. Kişilerin gitmek istedikleri lokasyonlara kolaylıkla ulaşmasını sağlar. Bu noktada yeni yol çalışmalarının yapıldığı yerler de tercih edilebilir. Çünkü yapım tamamlandıktan sonra mülkünüzün değeri daha da artacaktır.

SAĞLAMLIĞINI TEST EDİN
Almak istediğiniz gayrimenkulün sağlamlığı en önemli kriterlerden biridir. İnşa edildiği zemin ve deprem gibi afetlere dayanıklı olup olmadığı bu noktada dikkat edilmesi gereken hususlardır.

GETİRİ POTANSİYELİ YÜKSEK GAYRİMENKUL TERCİH EDİN
Yatırım yapacağınız gayrimenkulün çabuk satılabilecek özellikte olmasına önem verilmelidir. Yüksek giderleri bulunan bir gayrimenkulü almak bu doğrultuda iyi bir seçim olmayacaktır. Yüksek giderler yerine yüksek kazanç potansiyeli olan gayrimenkuller tercih edilmelidir.

TAPU KAYITLARINI ARAŞTIRIN
Alacağınız gayrimenkulün tapu kayıtlarını detaylı bir şekilde araştırmanız gerekir. Ayrıca özellikle kat mülkiyeti tapusuna sahip olan gayrimenkulleri satın almaya özen gösterilmelidir. 

Kaynak: Emlakhaberi.com