Yeni konut fiyatları yüzde 11 arttı

Yeni konut fiyatları yüzde 11 arttı

Yeni konut fiyatları temmuz ayında yıllık bazda yüzde 10,79 yükseldi.

Reidin ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği`nin (GYODER) "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, temmuz ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 10,79 yükseldi.

"Mortgage Uzmanı Garanti", Reidin.com ve GYODER iş birliğiyle hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Temmuz ayı raporu yayımlandı.

İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli`de gerçekleştirildi. "Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 10,79 yükseldi.

"Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi"nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,41, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,71 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satılık fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, yüzde 21,59 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, yüzde 6,41 ile en düşük artış ise Antalya`da gerçekleşti.

Kaynak: Emlakofis