Pana Yapı: 17 Ağustos`dan ders çıkardık!

Pana Yapı: 17 Ağustos`dan ders çıkardık!

Konut üretiminde Türkiye’nin en büyük ilk 20 inşaat şirketi arasında yer alan Pana Yapı İnşaat’ın Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, 17 Ağustos Marmara depreminin 17. yıldönümünde kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe ile ilgili açıklamalar yaptı.

17 Ağustos Marmara depreminin üstünden tam 17 yıl geçti. Bu süre içinde olası depremlere karşı alınan önlemler henüz yeterli olmasa da gelecek için önemli adımlar atıldı. 17 Ağustos’un ardından kentsel dönüşümün ve sağlıklı yapıların ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hatta, “deprem değil binalar öldürür” sözü akıllara kazındı. Çıkarılan en büyük ders ise kentsel dönüşüm projelerine başlanması oldu. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, Fikirtepe’de, zaman zaman bürokratik sorunlar yaşansa da tüm Türkiye’ye örnek olacak kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi yürütülüyor. Fikirtepe, 1 milyon 350 bin metrekare alanda devasa bir dönüşüm örneği. Bölgede, tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alanın yer alacağı ve 160 bin kişinin yaşayacağı öngörülüyor. Fikirtepe artık sadece sağlıklı ve güvenli binalara ev sahipliği yapmayacak, düzenli sokak ve caddeleri, sosyal donatı alanları ile de yeni ve modern bir yerleşim yeri olacak.

 

Pana Yapı İnşaat, “Yeni Fikirtepe”de en çok proje gerçekleştiren inşaat şirketi olarak dikkat çekiyor. Şu an Fikirtepe’de yükselen yeni binaların 17 Ağustos Depremi’nden çıkarılan dersin göstergesi olduğunu belirten Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, “Marmara depreminin yol açtığı toplumsal travma, ne yazık ki Van depremiyle kalıcı hale geldi. Depremler, ülkemizin asli sorununun kaçak ve sağlıksız yapılaşma, mühendislik hizmeti almadan yapı üretilmesi ve yapı denetiminin sağlanmaması olduğunu açığa çıkardı” diye konuştu. İnşaat firmalarının üstlerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Mahir Şaşmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Devletimizin de katkılarıyla kentsel dönüşüm projelerinin daha hızlı sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu unutmadan, bir daha telafi edilemez kayıplar yaşamadan olası bir depreme her an hazır olmalıyız.”

 

kaynak: Emlakhaberi