LOBİYE SIFIR FAİZ CEVABI

LOBİYE SIFIR FAİZ CEVABI

Merkez Bankası`na baskıyla faiz artırarak konut kredisi faizlerini zıplatan lobiye sektörden jet yanıt geldi. İnşaat firmaları 18-72 ay vade seçenekleriyle tüketiciye sıfır faizle konut alma imkânı sağlamaya başladı.

Merkez Bankası`nın `Faiz Lobisi`nin baskıları üzerine yaptığı radikal artış, gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Halihazırda mevsimsel etkilerle durgun olan sektör, düşük faizli kampanyalarını devreye sokarak lobiye cevap verdi. Konut kredisi faiz oranlarının bir günde yüzde 1`in üzerine çıkmasıyla birlikte firmalar kendi ödeme planlarını devreye sokarak tüketicinin alım kararını ertelemesini engellemeye çalışıyor. Teknik Yapı, konut ihtiyacını ertelemek zorunda kalanlar için Basın Ekspres Yolu`ndaki Metropark projesindeki faiz oranlarını 60 aya kadar vadelerde sıfırladı. Firma 120 aya yayılan tüm vadelerde daire sahibi olmak isteyenler için konut finansman oranını yüzde 0.80`e çekti. Teknik Yapı`nın yeni satış stratejisinde peşinat tutarına göre yüzde 25 peşinat yatıranlara 24 ayda, yüzde 35 peşinat yatıranlara 36 ay vadede, yüzde 50 peşinat yatıranlara 48 ayda ve yüzde 60 peşinat yatıranlara 60 ay vadede sıfır faiz oranı uygulanacak. Peşinat tutarını kendi bütçesine göre belirlemek isteyenler için ise 12 aydan 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0.80 faiz oranı geçerli olacak. 

`Destek sırası bizde` 
Teknik Yapı`nın iyi ve kötü günde müşterisinin yanında olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "2013`ü en çok satış yapan marka unvanı ile bitirmemizi sağlayan müşterilerime destek verme sırası bize geldi. Bankalarla oturup konuştuk ve Teknik Yapı markasını tercih etmek isteyenlere faiz desteği kararı aldık. Bunun için yüzde 1`in üzerine çıkan faiz oranlarının müşterilerimizi mağdur etmemesi için bankalarla anlaştık. Bu çalışmamızı şubat ayı boyunca devam ettireceğiz" açıklamasını yaptı. 

72 aya sabitledi 
Eminevim tarafından Kurtköy`de inşa edilen 5yüz60 Evleri projesinde 72 ay sıfır faiz imkânı sunuluyor. Projede konutların büyüklükleri 44 metrekare ile 170 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 560 adet daireden oluşan 5yüz60 projesinde dinlenme alanları, sauna, fitness center, buhar odası, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, spor alanları gibi sosyal donatılar yer alıyor. 

Vaditepe`de faiz yok
KİPTAŞ Vaditepe projesinde, 48 aya kadar vade farksız ödeme, yüzde 10 peşinat, 1 yıl taksit erteleme ve 120 aya kadar konut kredisi imkânı bulunuyor.

48 ay sıfır faiz uygulayacak
Sur Yapı`nın yeni projesi İdilia Evleri, İstanbul`un Anadolu yakasında Sultanbeyli bölgesinde inşa ediliyor. Proje 7 blok halinde yükseliyor. 442 adet daireden oluşan İdilia Evleri`nde yüzde 50 peşinat ödemesinden sonra 48 ay sıfır faiz uygulanıyor. Yüzde 5 peşinatla yılda bir kez olmak üzere üç yıl boyunca yüzde 10`luk ara ödeme yapılıyor. Kalan tutar banka kredisi ile ödeniyor.

Corner Life da faizi sıfırladı
Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat`ın ortaklığıyla inşa edilen Cornerlife Güneşli projesinde de 24 aya sıfır faiz, 60 ay vadeye ise yüzde 0.45 faiz uygulanıyor. Aralık 2014`te teslim edilecek projede banka aracılığıyla konut kredisi kullanımının yanında, firma bünyesinde de tüketiciler için özel ödeme seçenekleri sunuluyor. Projede konut bedelini peşin ödeyenlere yüzde 8`e varan indirimler uygulanıyor.

120 aya 0.61 faiz imkânı sunuluyor
Gül Yapı tarafından Esenyurt`ta 6 blok halinde yükselen Gül Park Yaşam Evleri`nin birinci etabı 3 bloktan oluşuyor. 2 etap olarak tasarlanan projenin yüzde 40`ı satıldı. Gül Park Yaşam`da firma bünyesinde 48 aya kadar sıfır faiz uygulanırken, isteyen yüzde 1 peşinatla 0.61 faiz üzerinden 120 aya kadar taksitli ödemeler yapabiliyor. 564 konut ve 64 dükkandan oluşan projede fiyatlar 94 bin 962 liradan başlıyor. 35 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projeden ayda 830 lira taksitle ev sahibi olunuyor.

KAYNAK:www.sabah.com.tr