Çengelköy Park Evleri, 65 dönüm arazi üzerinde yükseliyor.

Çengelköy Park Evleri, 65 dönüm arazi üzerinde yükseliyor.

Boğaz manzaralı rezidans, konaklar ve villalardan oluşan projede; 27 villa, 116 çatı ve bahçe dubleksi ile 73 rezidans daire ve cadde dükkanları yer alıyor.

William Turner ve Demirland GYG A.Ş.’nin ortak projesi Çengelköy Park Evleri, boğazın tarihi semtlerinden biri olan İstanbul’un incisi Çengelköy’de sakinlerini bekliyor.

İstanbul’un tarihini, doğasını ve kültürünü yaşatan Çengelköy Park Evleri’nin yeni kampanyası düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Boğazın tarihi semtlerinden biri olan Çengelköy’ de 65 dönüm arazi üzerinde yükselen proje, şehrin kalbinde yeşil ve mavinin iç içe olduğu bir yaşam sunuyor. Rezidans, dubleks evler ve villalardan oluşan Çengelköy Park Evleri’nde; 27 villa, 116 çatı ve bahçe dubleksi ile 73 rezidans daire ve Çengelköy Park Evleri sakinlerinin tüm ihtiyacını karşılayacak bir butik çarşı bulunuyor.

Konak kültürü yeniden yaşatılıyor

Proje ile ilgili bilgi veren Çengelköy Park Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dönmez, Çengelköy Park Evleri ile sokakları, dükkanları ve komşularıyla bütün bir mahalle oluşturulduğunu söyledi. Mahalle kültürünün yeniden “Gerçekten Çengelköy’de” hayat bulacağının altını çizen Dönmez, projenin konaklarıyla da dikkat çektiğini ifade etti. Çengelköy Park Evleri’nde konak kültürünün de yeniden yaşatıldığını vurgulayan İlker Dönmez, “Çengelköy Park Evleri, İstanbul’da yeni bir projenin uygulanabileceği, Boğaz’a bakan en büyük arsa üzerinde inşa edilmektedir. Boğazın eşsiz manzarası, özgün mimarisi ile villa yaşamının getirdiği sıkıcı ve tekil yaşamdan sıkılanlar için, komşuluk ilişkilerini geliştirmek isteyenlere hitap eden bir projedir. Güven ve huzuru evlere taşıyacak olan projede; bahçeli ve yatay yaşam imkanı ile birlikte ‘’Gerçekten Çengelköy’de’’ olmasının yanında sunduğu farklı yaşam fırsatları da mevcut” dedi.

Ulaşım avantajı ile dikkat çekiyor

Projenin ulaşım avantajı ile de öne çıktığını kaydeden İlker Dönmez, Çengelköy Park Evleri’nin Boğaziçi Köprüsüne 4,5 km mesafede, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne 9,4 km uzaklıkta, Çengelköy sahiline 1,3 km ve Üsküdar’a 7,2 km mesafesiyle merkezi bir konumda olduğunu kaydetti. Dönmez, “Mecidiyeköy-Altunizade-Çamlıca arasına yapılması planlanan teleferik ile Boğaz teleferik ile geçilebilecek ve Çengelköy’e de kısa zamanda ulaşma imkanına sahip olunacak” dedi.

Çengelköy Park Evleri’nin sağladığı imkanlar ile yeni bir yaşam standardının kapılarını açtığını söyleyen İlker Dönmez, projenin öne çıkan diğer özellikleriyle ilgili de bilgi verdi. Dönmez, projenin son teknoloji otomasyon sistemlerine göre projelendirilerek akıllı ev sistemi ile desteklendiğini ifade etti. Sosyal imkanları ile de projenin öne çıktığını ifade eden Dönmez, projede; kapalı- açık yüzme havuzları, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, SPA merkezi, squash, basketbol ve yürüyüş parkuru gibi birçok sosyal donatının yer aldığını söyledi.

Çengelköy Park Evleri’nde butik çarşının da bulunduğunu belirten İlker Dönmez, “Projenin girişinin cadde tarafında olması nedeniyle dükkanlar cadde cepheli olarak siteye ve çevreye de hizmet verilebilecek” dedi.

250 milyon dolarlık proje

Projenin yatırım değerinin ise yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu ifade eden Çengelköy Park Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dönmez, “2013 yılının ikinci yarısında temeli atılan projemizdeki rezidansların Ocak 2016’da, villaların ise Ağustos 2016’da sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Rezidansın yüzde 60’nın, villa ve konakların yüzde 40’nın satışı da gerçekleştirildi” diye konuştu.


Demirland Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş.:
Demirland GYG A.Ş. gayrimenkul ve inşaat sektörüne Demir Şirketler Grubu girişimi olarak katıldı. Kısa zaman içerisinde, özellikle Anadolu Yakası’nda, Kadıköy Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Suadiye, Göztepe ve Erenköy bölgelerinde gerçekleştirmiş olduğu projelerle adını duyuran Demirland, projelerinde modern, yenilikçi ve sürdürülebilir bir çalışma anlayışıyla fark yaratan çalışmalara imza atmaktadır. Üsküdar Çengelköy bölgesinde ise Kentsel Yenileme ve Dönüşüm çerçevesinde iki yeni projenin fizibilite çalışmalarına başlamıştır.

William Turner:
William Turner, yatırım ve proje firması olarak 2005 yılında kuruldu. Özellikle otel projelerine yoğunlaşan ve birçok otel projesini de hayata geçiren şirket, Çengelköy Park Evleri ile de konut sektörüne girdi. Şirket, Sefaköy’de 8 dönümlük bir arsa üzerinde otel, Ispartakule’de ise 38 dönümlük bir alanda yeni bir konut projesi yatırımını gerçekleştirmek üzere fizibilite çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu yıl 120 milyon TL yatırım yapmayı planlayan şirket, 2016 yılında ise 200 milyon TL yatırım yapmayı öngörüyor. 

Haber Kaynağı: Emlakhaberi.com