Beylikdüzü nün Yükselişi Hızlanarak devam edecek!

Beylikdüzü nün Yükselişi Hızlanarak devam edecek!

2016`da İstanbul’da en çok konut araştırması yapılan iki ilçeden birisi olan Beylikdüzü, resmi verilere göre yatırımcıların en fazla alım yaptığı üç ilçeden birisi oldu.

Beylikdüzü Belediyesi Kurucu Başkanı ve Marmara Mühendislik & Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı; ``Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye`nin en çok konut satışı yapılan üç ilçesinden birisi olan Beylikdüzü`ne yatırım yapanlar, Marinadan sonra hayata geçirilecek metro ile daha da kazançlı çıkacaktır`` değerlendirmesinde bulundu. 2016 yılı verilerine göre İstanbul genelinde konut satın almak isteyenlerin bir numaralı adresi Beylikdüzü, 10 bin 901 konut satışı TÜİK kayıtlarında en çok tapu işleminin yapıldığı üç ilçeden birisi oldu. 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminden sonra üretilen nitelikli konut projeleriyle son 18 yılda nüfusu 10 kattan fazla artan Beylikdüzü`nün gayrimenkul sektörünün de gözdesi olduğuna dikkat çeken Vehbi Orakçı,`` 2005’li yıllardan sonra artan nüfusa paralel olarak kültürel ve sosyal anlamda yapılan yatırımlar bölgenin cazibesini daha da arttırdı.

Şehir merkezine ulaşımın rahat sağlanması buradan mülk alanların ikinci bir kez daha mülk edinmeleri iştahını artırdı. 10 yıl önce satın alınan bir konut ikinci bir konut getirdi, yani Beylikdüzü yüzde 100`ü aşan değer artışının olduğu bir ilçedir.

Bu yükseliş devam edecektir`` dedi. İlçenin en gelişmiş bölgeleri olan Beykent ve Yakuplu’daki konutların 5 - 6 yıl önce yeni konutlarda metrekare değerinin 1.200- 1.800 TL aralığında seyrettiğini dile getiren Orakçı, yeni konutlarda bu değerlerin 5 bin lira seviyesine kadar çıktığını, ikinci el piyasasında alım satım yapanların da son 15 yıl içinde kazanç sağladıklarını kaydetti. Orakçı, ``Bu süreç bitmiş değil, nitekim TÜİK`in son verileri bölgeye olan ilginin resmi bir belgesidir`` şeklinde konuştu.

Özellikle Ambarlı Limanı’nını da kapsayan Yakuplu ve Kavaklı bölgelerindeki deniz gören yeni projelerden konut satın alacakların geçmiş yıllardaki kazanç oranlarını yakalama şansının hâlâ var olduğunu dile getiren Orakçı, ``Beylikdüzü konut çeşitliliği bakımından zengin bir ilçe. Yaşamak için oldukça ideal bir yer.

Denizle kucaklaşan az katlı, aile sıcaklığının yaşatıldığı projelere olan ilgi günden güne artacaktır. İster yatırımcı olsun ister oturumcu herkesin böyle bir bölgeden konut sahibi olmasını tavsiye ediyorum” dedi.

 

Kaynak: Emlakhaberi.com