BAŞKAN DEMİRCAN: "BİR YILDA 5 BİN TAPU VERDİK"

BAŞKAN DEMİRCAN:

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, son zamanlarda basında yer alan "Okmeydanı Projesi durduruldu," gibi aslı astarı olmayan haberlere kimsenin inanmamasını isteyerek "Şu anda her şey yolunda. Okmeydanı hayalimizden kimse bizi alıkoyamayacak," dedi.

BEYOĞLU - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nın kurtuluşunun kentsel dönüşümde olduğunu belirterek Okmeydanı projesine kimsenin engel olamayacağını söyledi. “Okul Buluşmaları” kapsamında Piripaşa İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, velileri dinledi.Burada veliler Demircan’a okul sorunlarının yanı sıra Okmeydanı Kentsel Dönüşüm ile ilgili de sorular sordular. Demircan , yeni bir Okmeydanı inşa etmek için tapuları hızlı bir şekilde dağıtmaya başladıklarını ifade ederek; “Bir yıl içinde 5 bin kişi dosyasını tamamlayarak tapusunu aldı, bu da yüzde 25’e tekabül ediyor. 2 yıl içerisinde tapu satışlarının yüzde 70’i aşacağına inanıyorum” dedi.

“OKMEYDANI PROJESİNE KİMSE ENGEL OLAMAZ”

Son zamanlarda basında yer alan “Okmeydanı Projesi durduruldu,” gibi aslı astarı olmayan haberlere kimse inanmasın, diyen Başkan Demircan, “Okmeydanı’nda önce vatandaşlarımız ile bir çok toplantı yaptık. Bu toplantılardan çıkan sonuçları büyük bir titizlikle değerlendirip planlamamızı yaptık. Şu anda her şey yolunda. Okmeydanı hayalimizden kimse bizi alı koyamayacak,” dedi.

‘GELİN TAPULARINIZI ALIN”

Belediye Başkanı olduğu günden itibaren Beyoğlu’nda okullardan ve öğrencilerden hiç elini çekmediğini ve okulların bütün sorunlarını bizzat dinleyerek giderdiğini söyleyen Başkan Demircan, Okmeydanı’nın tek kurtuluşunun kentsel dönüşümle olacağını belirtti. Bölgede nüfusun yoğun, sokakların dar, yapılaşmanın çarpık olduğunu anlatan Demircan, tapu konusuna dikkat çekerek, “bizim tek kurtuluşumuz doğru bir kentsel dönüşümdür. Bunun için, sizlerin de gelip tapularınızı belediyemize başvurarak almanız gerekir.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TAPUDA UZLAŞMAK ŞART”

Kentsel Dönüşüm hakkında sorulan soruları da cevaplayan Başkan Demircan: “Yeni bir Okmeydanı inşa etmek için tapuları dağıtmaya başladık. Bir yıl içinde 5 bin kişi dosyasını tamamlayarak tapusunu aldı, bu da yüzde 25’e tekabül ediyor. 2 yıl içerisinde tapu satışlarının yüzde 70’i aşacağına inanıyorum. Ancak dediğim gibi, Kentsel Dönüşüme başlayabilmemiz için uzlaşmamız şart. Bizler de bu uzlaşma aşamasına gelmeden önce kim hak sahibi, kim değil bunu tapu sürecinde öğrenmek zorundayız. Bunun için tapunuzu bir an evvel alın ki ne kadar hisse sahibi olduğunuz ortaya çıksın. Belediye olarak Okmeydanı’nda tek derdimiz iyi yaşam alanları oluşturabilmek,” dedi.


DEMİRCAN VELİLERİ DİNLEDİ

“Okul Buluşmaları” kapsamında Piripaşa İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, velilerin sorunlarını dinledi. Ziyarette veliler, Başkan Demircan’a okulun ve çocuklarının ihtiyaçlarının yanı sıra Okmeydanı’nda, “kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak ?” diye sordular. Veliler ayrıca okul çevresinde güvenliğin arttırılması gerektiğini de ifade ettiler.

BEN KASIMPAŞALIYIM, SİZİN DERDİNİZ BİZİM DERDİMİZ

Kimseyi yerinden mahrum etmeyeceğinin sözünü bir kez daha veren Başkan Demircan, “Ben Kasımpaşalıyım. Babam da bu bölgede Kaptanpaşa’da imamlık yaptı. Biz buranın insanıyız. Sizlerin derdi bizim derdimiz. Sizlere tapu vermeye de Kentsel Dönüşüme de hız vermeye devam edeceğim,” şeklinde konuştu.

Kaynak:Emlakhaberi.com

kaynak