ATAŞEHİR’DE KONUT FİYATLARI %41 ARTTI

ATAŞEHİR’DE KONUT FİYATLARI %41 ARTTI

Son yılların en çok prim yapan bölgesi Ataşehir’de satılık konut fiyatları bir yılda tam yüzde 41 oranında artış gösterdi. Temmuz 2014 itibariyle metrekare ortalama fiyatın 4 bin 179 liraya ulaştığı Ataşehir’de kiralık evlerin metrekaresi ise yüzde 21 artarak 19 lirayı buldu.

Temmuz 2014 Emlak Endeksi’ne göre; Ataşehir’de fiyatların en yüksek olduğu bölge 5 bin 867 lira metrekare fiyatıyla Barbaros Mahallesi. En çok artışın yaşandığı lokasyon ise bir yılda yüzde 44′lük prim oranıyla Yenişehir Mahallesi. Bu bölgede ortalama metrekare fiyatı şu anda 3 bin 914 liraya ulaşmış durumda.

Özellikle İstanbul Finans Merkezi projesiyle yatırımcıların gözbebeği haline gelen Ataşehir’de ticari gayrimenkul fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıla göre satılık ticari ünite fiyatlarının yüzde 27 oranında artış gösterdiği ilçede metrekare fiyatları 6 bin 364 lirayı buldu. Ataşehir’in en pahalı bölgesi Barbaros Mahallesi’nde ise metrekare ortalama fiyat 7 bin 403 liraya çıktı. Kira fiyatları da yüzde 8 artarak metrekaresi 23 liraya ulaştı.

İLAN SAYILARINDA İNANILMAZ ARTIŞ

Ataşehir’in yükselişi ilan sayılarına da yansıdı. hurriyetemlak.com’dan alınan verilere göre; son bir yılda Ataşehir’deki satılık konut ilanları bir önceki yıla göre tam yüzde 158 oranında artışla dikkat çekti. Kiralık konut ilanlarına bakıldığında ise yüzde 55 oranında artış söz konusu oldu. Ticari gayrimenkul ilanlarına bakıldığında ise satılıklarda yüzde 81′lik artış göze çarparken, kiralık ticari gayrimenkul ilanları tam yüzde 55 oranında artış oldu.

Hürriyet