2018’in ilk ticari gayrimenkul satışı gerçekleşti

2018’in ilk ticari gayrimenkul satışı gerçekleşti

Eskişehir’in tek outlet ve yaşam merkezi olan NeoPlus AVM, Resolute Asset Management mülkiyetinden Nata Holding’in yer aldığı ortaklığın bünyesine geçti.

Satış ve devir işlemlerindeki tüm süreçler, JLL Türkiye tarafından yönetildi. Ticari gayrimenkulde özgün profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye, 2018’in ilk ticari gayrimenkul satışına imza attı.

Eskişehir’de yaklaşık 40 bin metrekare ticari kiralanabilir alana sahip olan NeoPlus Outlet AVM, öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi ile Osmangazi Üniversitesi’nin tam ortasındaki alanda konumlanıyor. 2007’de hizmete açılan AVM, özellikle öğrenciler için yaşam ve çekim merkezi niteliğinde.

“AVM yatırım piyasasına güvenin göstergesi”

Bugüne kadar Cevahir, Demirpark ve Starcity gibi alışveriş merkezlerinin satışında önemli rol oynayan JLL Türkiye’nin Ülke Başkanı Avi Alkaş, “NeoPlus alışveriş merkezinin satışı yılın ilk işlemi olmasının yanı sıra, ikincil şehirlere olan ilginin ortaya çıkması açısından da önemli. İkincil şehirlerdeki projelere olan ilginin bu yıl içerisinde de artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu işlemin diğer bir olumlu tarafı ise, yerli sermayenin ülkemize ve perakende sektörüne olan inancını bir kez daha ortaya koymuş olması” dedi.

Dönüşüm zamanı gelmiş alışveriş merkezlerine, bu tarz el değiştirme işlemlerinin ve takibinde gerçekleşecek olan yatırımların can suyu olacağını vurgulayan Avi Alkaş, böylece AVM yatırım piyasasında “konsolidasyon” ve uzmanlaşmanın artacağını söyledi.

kaynak: Emlakhaberi.com