Öğrenciler kiralık ev ilanlarını patlattı

Öğrenciler kiralık ev ilanlarını patlattı

Yeni eğitim ve öğretim yılı her sene olduğu gibi 2014`te de kiralık ev ilanlarında artışa yol açtı.

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencileri ev arama telaşı sardı. Okul sezonunun açılmasıyla ev sahiplerinin de yüzü güldü. İstanbul`da özellikle Beşiktaş, Avcılar ve Kadıköy gibi ilçelerde kiralık ev ilanları artış gösterdi. 
 
hurriyetemlak.com verilerine göre, İstanbul`da kiralık ev ilanları 15 Ağustos ile 15 Eylül 2014 tarihleri arasında, önceki bir aylık sürece göre yüzde 23 oranında arttı. Başkent Ankara`da ise aynı süreçte kiralık ev ilanlarının sayısı yüzde 14 oranında artışla dikkat çekti.
 
5 BÜYÜK İLDE KİRALAR ARTIYOR
 
Artan talep kiralık evlerin fiyatlarının da yükselmesine yol açıyor. hurriyetemlak.com Emlak Endeksi`ne göre İstanbul`da kiralık ev fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 26 artarak metrekaresi 18 liraya ulaştı. Ankara`da artış yüzde 12 olurken, metrekare ortalama kiralık ev fiyatı 8 liraya yükseldi. Birçok üniversiteye ev sahipliği yapan İzmir`de artış yüzde 10, metrekare ortalama fiyat ise 8 lira olarak belirlendi. Antalya`da fiyatlar yüzde 14 artarak 7 liraya ulaşırken, Bursa`da artış yüzde 1`de kaldı. Metrekare ortalama kiralık ev fiyatı ise 6 lira olarak açıklandı.